1 מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים שמן זית וקוביות בטטה ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות (בשלב זה הן יהיו עדיין מעט קשות וזה בסדר - במהלך אפיית המאפינס הן יתרככו). מעבירים לקערה ומצננים היטב.
2 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים למאפינס.
3 טורפים בקערה ביצים ושמנת חמוצה (או יוגורט). מוסיפים קמח ומלח ומערבבים לתערובת חלקה.
4 מוסיפים גבינת פטה, עירית ואת הבטטות המטוגנות ומערבבים, רק עד לפיזורן בתערובת.
5 יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.
6 אופים בתנור החם 25-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
המתכון באדיבות שי לי ליפא לקמח מאנה מסדרת מאסטר שף
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!