1 מנקים את התמרים ומעבירים לסיר. מוסיפים כוס מים ומערבבים בכף עץ מעל להבה בינונית עד שמגיעים לרתיחה (ניתן להוסיף עוד מעט מים אם הבועות גדולות מדי). מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה.
2 מניחים את המסננת הצפופה בתוך סיר נוסף ומסדרים עליה את חיתול הבד. יוצקים בזהירות את התערובת מהסיר הראשון ומסננים לתוך הסיר השני (זהירות, הנוזל רותח).
3 לאחר הסינון סוחטים את התערובת מהחיתול ככל שניתן.
4 מעבירים את הסיר עם התערובת המסוננת חזרה לכיריים. מצמצמים ומסמיכים את הנוזל מעל להבה בינונית ומערבבים מדי פעם כדי שהסילאן לא יישרף. מצננים ומעבירים לצנצנת.