1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם מתרככים (45-60 דקות). בינתיים רוחצים היטב את המשמשים או השזיפים, חוצים אותם (משתדלים ששני החצאים יישארו מחוברים) ובמקום כל חרצן מניחים קוביית סוכר או כפית שטוחה של סוכר. סוגרים את הפרי חזרה ומניחים בצד. 2. כשתפוחי האדמה רכים קולפים אותם, שופכים את מי הבישול ומחזירים לסיר. מאדים מעט על להבה נמוכה, שיתייבשו היטב. 3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה עם החמאה, השמן והסולת. מוסיפים בהדרגה כוס וחצי מהקמח, מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים היטב. הבצק שמתקבל צריך לצאת מאוד רך, כל תוספת של קמח תקל על העבודה איתו אבל גם תקשה אותו, ולכן בשלב הזה צריך להוסיף מינימום של קמח (מעבר לכוס וחצי שכבר בפנים), כדי שאפשר יהיה לעבוד בנוחות. 4. מרתיחים בסיר רחב מים בגובה 8-10 ס"מ עם כפית מלח. מפזרים קמח וסולת על משטח העבודה, מגלגלים את הבצק לנקניק ופורסים לחתיכות בגודל כדורי פינג-פונג. 5. לוקחים בכל פעם כדור בצק אחד, משטחים על כף היד, מניחים במרכז את הפרי, סוגרים ומהדקים את הקצוות. מגלגלים בין כפות הידיים עד שמתקבל כדור אחיד. 6. כשכל הכופתאות מוכנות מגלגלים אותן בסולת. מכניסים למים הרותחים בצורה מרווחת. מבשלים 10-12 דקות (תלוי בבשלות של הפירות. הרכים זקוקים לפחות בישול מאשר הקשים, של תחילת העונה). מוציאים בכף מחוררת, מניחים על מגבת נייר או בד (עדיף), וממשיכים לנגלה הבאה (זה לוקח 2-3 סיבובים). 7. לציפוי: מטגנים פירורי לחם בחמאה (טיגון מאוד קצר, כדי שלא ייחרכו), ומוסיפים כף-שתיים של סוכר (ואפשר גם קינמון). מסירים את המחבת מהאש ומגלגלים את הכופתאות בפירורים.