1 מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 1/2 ס"מ.
3 משטחים את הבצק בתבנית בקוטר 24 ס"מ, ואופים "אפייה עיוורת": מכסים את הבצק בנייר אפייה, מניחים משקולת (גם עדשים, שעועית יבשה או כל קטנית אחרת יכולות להתאים) ואופים כ-12 דקות ב-170 מעלות, עד להזהבה קלה של דופנות הבצק העליונות.
4 מכינים אנטיפסטי בטטה ובצל סגול: מניחים את פרוסות הבטטה והבצל הסגול על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים ב-220 מעלות כ-12 דקות.
5 מכינים את הבלילה: טורפים יחד את השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והמלח עד לאחידות. מוסיפים פלפל שחור, אגוז מוסקט, פטה וקשקבל.
6 הרכבת הקיש: מחממים תנור ל-170 מעלות. מסדרים על הבצק הפריך את פרוסות הפרומעז, מעליהן עגבניות ואת פרוסות הבטטה והבצל הסגול. שופכים את המלית ואופים כ-40 דקות עד להזהבה קלה.
* מטרת החומץ בבצק הפריך היא לתת אלסטיות לבצק ולמנוע "השחרה" בזמן שהבצק נח במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!