לאורז 1 משרים את האורז לילה לפני עם 5 כפות מלח. 2. מוציאים את האורז ושוטפים טוב במסננת. 3. מרתיחים מים בסיר ביחד עם האורז, ולאחר שהאורז חצי מבושל מורידים מהאש ושוטפים. 4. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של אצבע ואת הבצל לטבעות. 5. מכינים בסיר שמן, מלח, כורכום וכמון, מוסיפים את הבצל ואת התפו"א, מטגנים מעט ומוסיפים את השום. 6. ממשיכים לטגן עד שהתערובת מזהיבה. 7. מוסיפים את האורז השטוף, מכסים את הסיר וממתינים עד שייצאו אדים 8. מטפטפים את השמן מסביב לכל הסיר ומפזרים כמון מעל האורז 9. מכסים את הסיר עם מגבת לעוד 20 דקות על אש קטנה ולאחר מכן מפרידים את האורז מהדפנות עם סכין.
לשקשוקה 1 חותכים את הפלפלים לרצועות ואת תפוחי האדמה לפרוסות דקות וקולפים את השום. 2. מחממים שמן בסיר כבד, מטגנים את התפו"א והפלפלים ומוסיפים את השום והעגבניות. 3. מוסיפים פלפל השחור, כורכום ומלח. 4. ממתינים זמן קצר (דקה או שתיים), מוסיפים את רסק העגבניות ומרק העוף ומערבבים. 5. מוסיפים את הביצים מלמעלה ומכסים למשך 20 דקות לפחות.