1 חולטים את התרד זמן קצר לריכוך, ומעבירים למי קרח כדי שישמור על צבעו ויפסיק להתבשל. מעבירים למסננת וסוחטים.
2 ממסים 50 גרם מהחמאה במחבת רחבה ומוסיפים את התרד הסחוט. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מורידים מהאש.
3 מעבירים לקערה ומוסיפים גבינה, ביצה טרופה ו-3 כפות קמח. ממליחים אם רוצים.
4 מקררים את התערובת קלות, יוצרים עיגולים קטנים ומגלגלים בקמח עד כיסוי.
5 מרתיחים מים בסיר בעומק בינוני. זורקים את הכדורים פנימה ומבשלים על אש נמוכה עד שהם צפים. מוציאים עם כף מחוררת. אם אתם מעדיפים אידוי: ממלאים סיר במים ומרתיחים. מניחים מעל הסיר סלסלת אידוי מצופה בעלי כרוב, מסדרים כמה עיגולים בפנים (במרווחים סבירים) ומאדים כ-20 דקות.
6 להגשה: ממיסים את יתרת החמאה, יוצקים מעל הדאמפלינגס ומפזרים פרמזן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!