הקוסקוס: 1 שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים בהדרגה ½2 כוסות מים ומרטיבים תוך ערבוב את כל הסולת. מוסיפים את השמן. אם הסולת יבשה, מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מערבבים ומפרידים את הסולת בידיים לגרגרים. 2. מעבירים את הסולת דרך נפה (בתנועות ידיים סיבוביות) לקערה נפרדת. מנפים את הסולת לגרגרים דקים ללא גושים. 3. יוצקים מים לסיר האידוי (התחתון) עד מחציתו ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מניחים מעל את חלקו העליון והמחורר של סיר האידוי, שופכים אליו את הסולת המנופה, מכסים במכסה ומבשלים כשעה על אש גבוהה. 4. מעבירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים את המלח עם 2 כוסות מים נוספות, ומפרידים את הקוסקוס בידיים לגרגרים. מעבירים דרך הנפה לקערה שנייה ומחזירים לסיר האידוי מעל סיר המים. 5. מרתיחים שוב את המים שבסיר. מכסים במכסה את סיר האידוי ומבשלים 30-45 דקות נוספות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
* ניתן להקפיא חלק מהקוסקוס המוכן לעת הצורך.
הרוטב: 1 בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 2. מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות ומים. מערבבים ומבשלים כ־20 דקות על אש בינונית (עם מכסה פתוח חלקית). אם המים נגמרים, אפשר להוסיף. 3. שוטפים, מקלפים וחותכים לקוביות גסות את הדלעת, הגזר, הדלורית, הקישוא ותפוח האדמה ומוסיפים לסיר. 4. מוסיפים את הקולרבי, הלפת, עשבי התיבול וגרגרי החומוס. מתבלים באבקת מרק עוף ומוסיפים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עד שהחומוס מתבשל ומתרכך.
טיפ: ניתן להוסיף למרק גם נתחי עוף בהתאם למספר הסועדים