1 מכינים את הבצק: משרים בקערה את הג'ריש במים למשך שעה, מסננים היטב. מוספים לג'ריש את הסולת והמלח ולשים היטב לקבלת בצק גמיש. מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים (בערך 40).
2 מכינים את המילוי: מזהיבים את הבצלים במעט שמן זית. מוסיפים את הבשר ומשחימים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את הסלרי, המלח והפלפל. מצננים לטמפ' חדר.
3 ממלאים את הקובות: יוצרים, בעזרת האגודל, גומה בכל כדור בצק ומעמיקים אותה עד שנוצרת מעטפת בצורת אצבעון. ממלאים כל אצבעון במילוי, צובטים-סוגרים את פתח האצבעון ומגלגלים בעדינות ליצירת כופתאות קובה.
4 מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר במעט שמן זית, מוסיפים את הפפריקה, העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד קצת.
5 מוסיפים 2-3 ליטר מים ומביאים את המרק לרתיחה. מוספים למרק את עלי הסלרי, המלח, הפלפל הגרוס והסוכר ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות.
6 לאחר מכן מוסיפים את הדלעת או הבמיה והצימוקים (אם רוצים), מחליקים בזהירות פנימה את הקובות ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות נוספות. בסוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומתקנים תיבול. מגישים חם.