מבשלים עם הילדים: צ'יפס "שטוחים" אפויהילדים מתים על צ'יפס אבל לא מתחשק לכם לחמם שמן לטיגון עמוק? לאסתי ידידיה יש טריק מנצח בשבילכם: מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה, מערבבים עם קצת שמן ובצל ואופים דיסקיות תפוחי אדמה פריכות ומוצלחות
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
בתחילת העונה של מאסטר שף ילדים נשאל כל ילד "אם היית מאכל, איזה מאכל היית?". תשובה של ילד אחד זכורה לי במיוחד. עמית שבו אמר שהוא היה צ'יפס. למה צ'יפס? עמית ענה בפשטות "כי כולם אוהבים צ'יפס". מה שנכון נכון. צ'יפס חם ופריך הוא דבר שקשה לעמוד בפניו. גם אצלנו אוהבים צ'יפס רק שיש בעיה אחת: אנחנו לא מכינים בבית צ'יפס. אין טיגונים בבית שלנו. גם מטעמי בריאות כמובן, אבל הרבה בגלל שאני פשוט לא סובלת את זה. לא את הריח ולא את ההשפרצות וניקיונות. צי'פס בתנור? טוב, זה לא אותו הדבר. אני כמעט לא קונה אוכל מעובד ולכן הצ'יפס הקנוי הייעודי לתנור הוא לא אופציה. הרי כדי שהוא יצא פריך וטעים באפייה, הוא ספוג מראש בשמן. צ'יפס בתנור שמכינים בבית יוצא טעים, אבל לא יוצא ממש צ'יפס...
המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולפים את תפוחי האדמה והבצל. מגררים גס בפומפייה. סוחטים היטב בין כפות הידיים ונפטרים מהנוזלים. זה הטריק המנצח: פומפייה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל2 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. 3 על נייר אפייה משומן קלות (אפשר בתרסיס) יוצרים דיסקיות שטוחות ומהודקות מכמות של כף בכל פעם. ככל שהדיסקיות יהיו דקות יותר, הן יהיו פריכות יותר. אפשר לרסס את הדיסקיות גם מלמעלה בתרסיס שמן, אבל לא חייבים. רגע לפני האפייה, תראו כמה זה פשוט | צילום: אסתי רותם, mako אוכל4 אופים בחום של 220 מעלות. אחרי כ-15 דקות מוודאים שתחתית הדסקיות השחימה, הופכים בעזרת מרית ואופים 10 דקות נוספות. אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. |