פוקהכולם מדברים על הפוקה, הלהיט מהוואי שכובש את העולם: דג נא בסויה, אורז מאודה, ירקות ופירות. בזמן שהשאר מדברים - עידית נרקיס כ"ץ כבר הכינה וגם דאגה למתכון. מנה מצוינת וקלילה, שהיא סוג של סושי, אבל בסלט
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים! |
המצרכים (2 מנות):למשרה ולדג:
להרכבת המנה:
אופן ההכנה:1 מערבבים ביחד את חומרי המשרה ומעבירים לכלי עם תחתית שטוחה, כמו תבנית פיירקס (ולא קערה שבה כל המשרה יקווה בתחתית). חותכים את הדג לקוביות ומעבירים אל המשרה. מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לבין 15 דקות לשעתיים. 2 בינתיים מכינים את שאר מרכיבי המנה: בודקים שהאורז בטמפרטורת החדר ולא קר מדי, קוצצים את הבצל הירוק, חותכים את האננס ומכינים בצד כמה עלי כוסברה יפים. 3 מרכיבים את המנה: מניחים בקערה אורז, מעל דג ומסביב את התוספות. מקשטים בשומשום ומגישים מיד. כמה הערות חשובות: * אפילו שהוא עובר כבישה קלה, זה עדיין דג נא. חוששים? הכינו את המנה הזאת עם טונה מקופסה. כן, יא אנינים. ותרו על המשרה ופשוט תבלו את הכל בסויה ואולי מעט שמן שומשום. יוצא אש. * פחות עובדות לכם התוספות? הנה עוד אופציות להגשה: אבוקדו פרוס בעונה, מנגו חתוך לקוביות, קוביות מלפפונים, גפרורים דקיקים של ג'ינג'ר טרי, צנונית פרוסה לעיגולים דקיקים, אצות מתובלות, בצל סגול כבוש קלות, אפונה עדינה חלוטה, צ'ילי פרוס, פולי אדממה, אבקת טוגראשי. * כל המידות שהבאתי כאן הן המלצה. אתם יכולים להשתמש ביותר או פחות דג (לנו הספיקו 110 גרם לאדם), כל אורז שאתם אוהבים (רק שימו לב שעדיף כאן אורז מאודה שלא מבושל עם שמן ושלא יוצא אחד אחד) וכו'. * רגע, אבל איפה קונים דג נא טוב? אצל הדגן כמובן, או איך שלא קוראים לאיש שמוכר דגים טריים. יש חנויות מיוחדות, יש בשוק ויש גם מחלקת דגים בסופרים. את שלי קניתי בטיב טעם, יאפ. רק אל! תשתמשו! בדג! קפוא! אוקיי? * ומה עם חומץ אורז ושומשום שחור? את שניהם קונים בחנות שמחזיקה מוצרים מהמזרח הרחוק. או בסופר. אפשר להשתמש גם בחומץ אחר כמו חומץ בן יין לבן, אבל אין בו את המתיקות הקלה שיש בחומץ אורז. >> למתכון המקורי והמלא בבלוג "טעים!" |