1 הקציצות: משרים את העדשים במים קרים לעד 20 שעות. מסננים היטב.
2 קוצצים היטב במעבד מזון את השום, הפטרוזיליה והבצל. מוסיפים את העדשים והתבלינים למעבד המזון וממשיכים לטחון עד להיווצרות מחית.
3 יוצרים 10 קציצות ומשטחים מעט. בשלב זה ניתן לקרר/להקפיא את הקציצות עד להכנה הסופית.
4 מסדרים את הקציצות על תבנית התנור, מזלפים מעט שמן זית ואופים ב-180 מעלות 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
5 התבשיל: מאדים את הסלרי, הדלעת והגזר במעט שמן זית. כשהירקות הקשים מתחילים להתרכך מוסיפים את השום והמרווה לסיר.
6 כשהירקות בסיר זהובים מוסיפים את הנוזלים, העדשים, הסילאן, קליפת הלימון והתבלינים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות, עד להתרככות הירקות.
7 הרכבת המנה: מניחים את הקציצות האפויות בתוך תבשיל הדלעת החם, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 4-5 דקות. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!