בלי שמרים: פיתה ביתית עם פטריות ובצלעל הבצק הזה תעבדו פחות מעשר דקות, ואחרי עוד רבע שעה בתנור - תקבלו מאפה ריחני וטעים, שהייתם שמחים לפגוש בכל מסעדה. לכם זה יעלה רק 30 שקלים (ל-8 מנות)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
זהו בצק עם ריח נפלא, שלוקח פחות מ-10 דקות להכין. אפשר לאפות אותו כמו פיתה ואז להוסיף את המילוי, ואפשר גם לאפות עם המילוי בפנים.
עלות: כ- 30 שקלים המצרכים (8 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1 במיקסר מערבבים את כל המצרכים לבצק עד שמקבלים עיסה אחידה.
2 מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק כשתי דקות נוספות.
3 במקביל מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב. מוסיפים את השום, התבלינים והפטריות, מערבבים ומסירים מהגז.
4 יוצרים מהבצק עיגולים ומרדדים לגודל של פיתה. מניחים את העיגולים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים בחום של 200 מעלות כ-12-15 דקות עד שהפיתות מזהיבות. מוציאים מהתנור, חותכים את הפיתה במרכז, פותחים ומניחים את המילוי.
5 אופציה נוספת: מראש מרדדים עיגול, מניחים את המילוי בפנים ומקפלים את הדפנות כלפי מעלה, כך שייצא מאפה סגור. מורחים בשמן, מפזרים מלח אטלנטי ואופים כ-16 דקות או עד שזהוב.
6 אפשר להוסיף מעל כף שמנת חמוצה, להשלמת הטעם.
* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> ב-18 באוקטובר כולם מצטרפים לקטיף: מונעים בזבוז ועוזרים לנזקקים
>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות |