המנה הזאת, שידועה גם בשם Dutch Baby, היא בעצם פנקייק שפוגש מאפה פופ-אובר, או יורקשייר פודינג בריטי. בכל המקרים מדובר על בלילה נוזלית מאוד שמורכבת מביצים, קמח וחלב, שברגע שהיא פוגשת כלי מתכתי חם מאוד ומשומן היטב – היא תופחת. התוצאה: פנקייק ענק שכיף לאכול ביחד. באופן מסורתי לא נהוג להוסיף לבלילה סוכר - כל המתיקות מגיעה מהתוספות בהגשה - אבל כף אחת של אבקת סוכר לבלילה תעשה הבדל גדול. המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. 2 מקציפים את הביצים, אפשר גם ידנית, עד שהן הופכות לתפוחות ולבהירות. 3 מוסיפים חלב, סוכר, קמח ומלח וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה ונוזלית מאוד. מוסיפים את החלב | צילום: דרור עינב, mako אוכל4 ממיסים את החמאה על מחבת גדולה (עדיף בקוטר 28 ס"מ) שמתאימה גם לתנור. מורידים מהאש, יוצקים אל המחבת את הבלילה ומעבירים לתנור לכ-15 דקות, עד שהפנקייק תופח, עולה בצדדים ומשחים מעט. ממיסים את החמאה | צילום: דרור עינב, mako אוכל הבלילה למחבת - ומשם לתנור | צילום: דרור עינב, mako אוכל5 בזמן שהפנקייק בתנור מכינים את הפירות: חותכים או מכינים את הפירות, מערבבים עם כפית סוכר ומניחים בצד. 6 מגישים את הפנקייק מיד, עם הפירות, מייפל או דבש ואבקת סוכר. לבלוג של עידית - טעים! |