פתיתים בסיסייםמתכון לפתיתים למתחילים גמורים. התוספת האהובה על ילדים ומבוגרים
צילום: אסתי רותם |
המצרכים :החומרים:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר קטן (של בערך 3 ליטר) את השמן על להבה בינונית כדקה. 2 מוסיפים את הפתיתים ומתחילים לערבב. מטגנים את הפתיתים תוך כדי ערבוב במשך שלוש-ארבע דקות. חלקם יתחילו להזהיב. • שיטה טובה למדידת הזמן: כשמתחילים, לוחצים על כפתור ההפעלה של הקומקום החשמלי. מטגנים את הפתיתים עד שהמים רותחים. 3 מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ומוסיפים כוס מים רותחים. הכל קצת קופץ ומבעבע, וזה בסדר. מערבבים עד שהסערה נרגעת מעט. 4 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 15 דקות. מדי כמה דקות פותחים ומערבבים. 5 אחרי 15 דקות, מסתכלים וטועמים. אם הפתיתים עדיין קצת קשים או שנראה שעדיין יש נוזלים בסיר, מבשלים עוד שלוש-ארבע דקות. מכבים את האש. מה עוד אתם צריכים לדעת? • על שקית הפתיתים כתוב שיש לבשל 8 דקות בסיר מכוסה חלקית. השיטה הזו פחות בטוחה, בגלל חוסר הדיוק שבהגדרה "מכוסה חלקית". • כדי למנוע מהפתיתים המוכנים להידבק לגוש אחד, מקפידים ברבע השעה הקרובה לערבב מדי פעם בעדינות ולהפריד גושים. • כדי להוסיף עניין וצבע אפשר להוסיף לפתיתים עירית קצוצה, צ'ילי גרוס, פטרוזיליה, כוסברה, פלפל אדום טרי קצוץ. למיטיבי לכת: • הוסיפו שתי כפות רסק עגבניות, שן שום כתושה, מעט אורגנו יבש וקמצוץ סוכר ביחד עם המים. תקבלו פתיתים בטעם פיצה וילדים מאושרים. • לפני הכנסת הפתיתים לסיר, טגנו בו בצל אחד קטן קצוץ דק עד שישחים מעט. טעם נפלא והרגשת מקצוענות מובטחים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|