המצרכים (8 מנות):לבצק:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את שמן הזית ואת המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לשים את הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך מאוד. מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים עליו מעט שמן זית ומגלגלים כך שיצופה היטב. מכסים ומתפיחים שעה עד שעה וחצי עד להכפלת הנפח. בזמן הזה מכינים את המלית. 2 המלית: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהחציל מתרכך ומאבד מנפחו והתערובת כולה משחימה מעט. מעבירים לקערה, מערבבים מדי פעם ומצננים מעט. מוסיפים לקערה את השום הכתוש, העגבניות המיובשות והגבינה המגוררת. מפוררים פנימה גם את הגבינה הבולגרית. מוסיפים את האורגנו והרוזמרין, טועמים ובמידת הצורך ממליחים ומפלפלים (חשוב מאוד לטעם את התערובת לפני התיבול מכיוון שהגבינות לרוב מלוחות דיין). 3 מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-225 מעלות. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ויוצרים מכל חלק כדור חלק. על משטח עבודה נקי מרדדים כל כדור בצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ ובקוטר כ-20 ס"מ. מניחים כמות נדיבה של מלית (2-3 כפות) על מחצית מהבצק, מקפלים וסוגרים במחצית השנייה. מהדקים היטב את קצוות הבצק במזלג, על מנת שהמלית לא תברח במהלך האפייה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית, מעבירים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהקלצונה מזהיבים. מוציאים ומברישים שוב במעט שמן זית. * הקלצונה במיטבם כשהם טריים וחמימים, אך אפשר גם להקפיא אותם כשהם עטופים היטב ולהפשיר בתנור. >> בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |