כשרק התחילה שנת הלימודים, בהתרגשות כל כך גדולה צעדתי איתו פנימה. בדמיוני הוא חוזר הביתה מבית הספר, נכנס בדלת, מתיישב ליד השולחן, אני מגישה לו תבשיל שזה עתה סיימתי להכין והוא מעדכן אותי בפרטי פרטים במה שלמדו היום בכיתה, בכל מילה שאמרה המורה, ואנחנו יושבים ביחד להכין את שיעורי הבית. בגירסת המציאות זה הולך ככה: אוספת אותו מהצהרון, שואלת "איך היה היום?" והוא עונה "כיף".
שואלת: "מה היה כיף?" והוא עונה "לא יודע".
ניסיתי בכל זאת, התסכול היה גדול ובצער רב החלטתי להרפות, לתת לו את המרחב. ולפני כמה ימים זה קרה, הוא בא ואמר לי שלא הבין משהו בשיעור חשבון בכיתה. ישר קפצתי בחיוך - הנה הפנטזיה שלי מתגשמת, הזמנתי אותו להכין משהו לאכול ואז לשבת ביחד להכין שיעורים. אתמול כשחזר מבית הספר הוא כבר פתח את המחברת והראה לי מה למדו בכיתה. המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 אופים את תפוחי האדמה 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד שהם מתרככים. מצננים, אבל משאירים את התנור דלוק. 2 חותכים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם ומרוקנים בעזרת כפית. משאירים דפנות בעובי של כחצי ס"מ. 3 שמים מעט שמן במחבת, קוצצים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להשחים. 4 פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת. קוצצים כמה עלי אורגנו ומוסיפים למחבת. מבשלים עד שהפטריות מתרככות ומאבדות מנפחן. מוסיפים את התירס ואת בשר תפוחי האדמה שהוצאנו, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כדקה נוספת. מורידים מהאש, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. 5 ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת, מניחים מעל כל אחד חתיכה מפרוסת גבינה צהובה ואופים בתנור כ-5 דקות בחום בינוני. בקרו בבלוג של שרית - Misspetel >> בשבוע שעבר הכנו פופקורן כרובית>> בורקיטס גבינות וזיתים של שי-לי ליפא |