באג'יא – פלאפל תימניהבאג'יא, או הפלאפל התימני, מוכר בעיקר בדרום תימן. הוא מוגש לרוב עם מטבל פלפל אדום חריף, תרכיז תמרהינדי, לימון ומלח, ואנחנו מאוד ממליצים לכם לנסות אותו
משה דוד
| הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד
| פורסם 15/06/17 12:55
צילום: איתמר כהן, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מסננים את שעועית העין השחורה ושמים במעבד מזון. טוחנים את השעועית באופן גס, ונזהרים שלא תהפוך לעיסה. 2 מוסיפים את כל הירקות למעבד המזון וטוחנים היטב. 3 מרוקנים לתוך קערה, מוסיפים את כל התבלינים ומערבב היטב (היו נדיבים עם התבלינים. אם לא תוסיפו די תיבול, טעם הביג'יא לא יהיה ארומטי די הצורך). 4 מחממים שמן בסיר עמוק על להבה בינונית (איך יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה והמתאימה? כאשר תכניסו כף עץ, ייווצרו עליה בועות). 5 מעצבים את התערובת לכדורים. אפשר לעצב את התערובת לצורת קציצות קטנות (כמו קובה) או להשתמש במכשיר של פלאפל הנמכר בחנויות. 6 מטגנים עד הזהבה, וטובלים באיזה מטבל שמתחשק (טחינה, סחוק, עגבניות). * אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא לטיגון מאוחר יותר. את הספר אפשר להשיג אצל אור דוד, 052-8212977; משה דוד, 052-5215325; או בעמותת אעלה בתמר. כריכת הספר | צילום: יחסי ציבור, הטעמים הנעלמים של הדרום ועוד - תימן, הוצאת אל דאוד |