לירקות: חולטים את הירקות במים רותחים 2 דקות, מרעננים במי קרח. לריזוטו: ממיסים חמאה ומטגנים את בצלי השאלוט עד שקיפות, מוסיפים אורז ומאדים עוד דקה, מוסיפים יין ומאדים עד שרובו מתאדה, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים ציר רותח, תוך ערבוב, בהדרגה, מצקת אחרי מצקת. בכל פעם שהציר נספג באורז מוסיפים מצקת נוספת. כך כעשרים דקות עד שהאורז רך. מוסיפים את הירקות אל הריזוטו ומערבבים עוד 2 דקות. מוסיפים עלי רוקט, פרמזן ושמן זית ומערבבים עוד דקה. מוסיפים חמאה מלוחה, מערבבים עד שהיא נמסה ומסירים מהאש, מכסים את הסיר וממתינים 5 דקות.
להגשה: מחלקים את הריזוטו לצלחות הגשה, מפזרים עוד קצת פרמג'אנו, מטפטפים שמן זית ומגישים.