1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מעבירים את האורז לתבנית (פיירקס, או מה שיש בבית).
3 חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים ממנו את הגרגירים. שמים את הגרגירים ואת המקל בקערה, מוסיפים את החלב, 2 כפות סוכר וקליפת הלימון ומערבבים. שופכים את התערובת על האורז ומערבבים היטב.
4 סוגרים את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לאפייה של שעה. אחרי שעה מוציאים את התבנית מסירים את נייר הכסף, מערבבים ומחזירים לעוד חצי שעה בתנור. אחרי חצי השעה הנוספת מוציאים שוב, מפזרים את פיסות החמאה ואת כף הסוכר הנותרת, ומחזירים לעוד 10-15 דקות של אפייה, עד שהחלק העליון מזהיב.
>> מתכונים לסופגניות
>> מתכונים ללביבות
* אפשר להגיש עם שמנת מתוקה מוקצפת, אבל ממש לא צריך.