1 טורפים יחד את כל חומרי הבלילה ומניחים בצד עד שהרטבים מוכנים.
2 מכינים את הרוטב הראשון: קוצצים את הפלפלים והפטריות לקוביות קטנות, מטגנים את הפלפלים בכפית שמן, מתבלים ומוסיפים את הפטריות.
3 מוסיפים מים וקמח לעיבוי, ומורידים מהאש.
4 לרוטב השני: מגררים לתוך קערה את העגבנייה והבצל, ומוסיפים פלפל שאטה ומלח.
5 מרססים במחבת מעט שמן, ומוזגים את הבלילה לפי הגודל הרצוי – עיגולים קטנטנים שאוכלים בביס, או בלילה בגודל המחבת כולה. מטגנים כדקה מכל צד ומוציאים לנייר סופח. ניתן להוסיף מעט פפריקה למחצית מהבלילה, לקבלת צבע אדמדם.
6 מסדרים על צלחת הגשה את הבליני, מוסיפים כפית מכל רוטב ומגישים.