* אפשר להוסיף או לשנות את מרכיבי המתכון עם: צימוקים, שבבי קוקוס קלויים, שומשום, פירות יבשים, אגוזים אחרים, שבבי שוקולד ועוד. שבבי שקדים או שקדים שלמים קצוצים הם יותר כיפיים משקדים פרוסים. משהו במרקם שלהם פשוט עובד יותר טוב.
הדבר היחיד שלא נמליץ להוסיף לגרנולה: דובדבנים מיובשים. הם נדבקים לשיניים ומתוקים מדי.
* יש אנשים שקודם כל אופים את הגרנולה ורק אחר כך מוסיפים את הצימוקים/חמוציות ואת שאר התוספות. אנחנו אוהבים את החמוציות שלנו קשות ופציחות, קצת כמו זכוכית סוכר, לכן אנחנו מערבבים אותן ישר אל תוך התערובת. מצד שני, אם אתם מוסיפים שוקולד, עשו זאת אחרי האפייה.
* חצי הקילו של שיבולת השועל זו המידה היחידה שכדאי לדייק בה – את שאר הדברים כדאי להוסיף לפי העין ולפי הטעם.
* גם את החומרים הרטובים כדאי להוסיף לפי העין. הסוד הוא להוסיף קצת שומן, קצת יותר מתיקות והעיקר – שהתערובת לא תהיה רטובה, אחרת תצא לכם גרנולה לא פריכה. כמו שאהרוני תמיד אומר - החומרים היבשים צריכים להיות עטופים בחומרים הרטובים ולא לשחות בהם, לכן תמזגו במתינות, תטעמו ואז תחליטו אם להוסיף עוד.
המצרכים :
500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
120 גרם פקאן
120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
120 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
1/4 כוס שמן זית
בין 1/2 ל-3/4 כוס דבש / סילאן / מייפל או עירוב של שניים מהם
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 170 מעלות, על טורבו (אם יש לכם).
2 קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות. אם אתם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קצצו גם אותם.
3 מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. מערבבים. מוסיפים סילאן / דבש / מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד מייפל (או מה שבחרתם).
4 מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות אם אתם אוהבים גרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות אם אתם אוהבים גרנולה פציחה וכהה יותר.
5 מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין. האוויר הפתוח עוזר לייבוש הגרנולה.
היי, הכנתי אתמול בערב את הגרנולה פעם שניה כבר (פעם ראשונה יצא מושלם!), אבל היא לא מספיק פריכה לטעמי. האם אפשר עכשיו (בוקר אחרי) להכניס לסבב נוסף קצר לתנור?
הכנתי כבר מלא פעמים. מדוייק. טעים. אני שמה קצת קינמון. את השקדים, חלקם, משאירה שלמים, כי ככה אני אוהבת. במקום פקנים שמה אגוזי לוז ומה שיש בבית. מוסיפה גם צ'יה ופשתן.
המתכון ממש טוב!!! יצא מושלםםם מכינה כל הזמן :)
מוסיפה גם נגיעות משלי כמו פיסטוק, שברי אגוזים, אגוזי פקאן ושוקולד ציפס וזה ממש עשיר וטעים
מתכון ממולץ מאוד
לא יודעת למה לכמה מכם נשרף. עשית בדיוק כמויות שבמתכון ואפיתי לא רק 20 דקות אלא 40 דקות, מה שכן, אחרי כל 10-15 דקות ערבתי את הגרנולה והחזרתי לתנור. היא יצאה מושלמת.
69מאז גילית את המתכון הזה, לא מפסיקה להכין אותו. בהתחלה
בהתחלה באמת נשרף, אבל בפעמים הבאות אפיתי בחום 150 ואפילו פחות. ראיתי שבאתרים אחרים זאת ההמלצה. אני מוסיפה שברי שקדים אגוזי קשיו ובחמש דקות אחרונות, צימוקים וחמוציות.
אבל יש לי שאלה: לפעמים זה יוצא לי לא בגבישים ואצלנו מעדיפים את הגושים הקראנצ'ים. איך אפשר לגרום לתערובת להתגבש?
מייפל הוא פחות דביק ודבש הוא יותר, אז לעבור לדבש אם השתמשת בשני. עוד משהו זה לתת לגרנולה להתקרר לחלוטין בלי לערבב אחרי שמוציאים מהתנור, ואז לשבור לגושים גדולים
כל התנורים הביתיים שונים זה מזה, לי יצא קצת שרוף ב-170 מעלות במשך 20 ד'. מוריד ב-5 מעלות.
חוץ מזה עדיף להגזים עם המייפל/סילאן/דבש בהתחלה כי חלק מהסוכר נשרף והגרנולה פחות מתוקה
לא זול בכלל, אבל יוצא מעולה שווה כל שקל. מניסיונות חוזרים, מספיק רבע כפית מלח. מי שאוהב יותר מתוק יכול להוסיף מעט סוכר חום. אני הוספתי חופן קוקוס וחופן שומשום ומעט קינמון. יצא פיצוץ.
אנחנו שמנו מחצית הכמות מכל סוגי הגרעינים, אבל את הכמות המדויקת של כל השאר (כולל חמוציות). יצא מצויין ויבש כמו בשקית מהסופר! פעם שעברה שניסינו יצא רטוב מידי ולא פריך. אחרי התיקונים שעשינו לעיל יצא מצויין.
בנוסף הוספנו קורנפלקס וקצצנו אותו מעט שיהיה קטן יותר, שידרג בכמה רמות.
את השמן המרתי לשמן קוקוס כי יותר בריא. והסתפקתי ברבע כוס סירופ מייפל כי זה מספיק מתוק. יצא מעולה עם אגוזי לוז קשיו צנוברים שקדים חמוציות שומשום מלא וגרעיני דלעת.
הוספתי מעט קינמון וסוכר חום לתערובת של השיבולת, שקדים, שמן זית, דבש ומלח. זה מוסיף המון.
לאחר האפייה, כשהתערובת שחומה והצטננה:
מוסיפים את הפירות היבשים: חמוציות, צימוקים, תפוח מיובש, מישמשים- הכל חתוך קטן מאוד.
ולבסוף: חופן שוקולד צ'יפס וחלבה חתוכה לקוביות.
יוצא מדהים! ארוחת בוקר טעימה, בריאה ומשביעה: יוגורט עם 5 כפות מהגרנולה הביתית.
תודה רבה על המתכון משנה-החיים הזה! מאז שהכנתי את הגרנולה הביתית שלך, כל בוקר שלי, נפתח עם קערת קורנפלקס (רגיל) עם גרנולה ביתית, חתיכות בננה טריה, מעט סילאן וחלב סויה - התחלה בריאה וטעימה של יום. כל יום. שוב תודה רבה! :)
יש בגרנולה קנויה שני טון סוכר, ועוד מייצבים שעדיף לא לצרוך. המרכיבים של הגרנולה אולי יקרים, אבל יוצא בערך קילו וחצי של גרנולה. בסופו של דבר זה יותר זול ויותר בריא ו(טיפה) פחות משמין