המצרכים (1 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-150 מעלות במצב אפייה מלמעלה ומלמטה. 2 חותכים את העגבנייה לקוביות ומניחים בקערה קטנה. 3 מוסיפים לקערה את שיני השום, הפפריקה והמלח ומערבבים. 4 מכניסים את הקערה למיקרוגל ל-2 דקות, או עד שהשום מתרכך לגמרי (דוקרים עם סכין ואם יש התנגדות אז מחזירים לעוד 30 שניות במיקרוגל). 5 בעזרת מזלג מועכים את שיני השום וקוביות העגבנייה יחד. 6 מוסיפים את מחית העגבניות או העגבניות המרוסקות והפלפל החריף ומערבבים היטב. 7 בקערה אחרת, עם תחתית שטוחה ושמתאימה לתנור, שופכים מעט שמן זית. 8 לוקחים את הטורטייה ומצמידים לקערה, כאשר את ה"עודפים" מקפלים פנימה בעדינות כך שייווצר מעין חלל באמצע הטורטייה. 9 מניחים כמה רצועות של גבינה צהובה בתחתית ומעליהן יוצקים את תערובת העגבניות שהכנו. 10 שוברים ביצה במרכז ומניחים עוד כמה רצועות גבינה צהובה (להשתדל לא על הביצה). 11 מפוררים מעל גבינה בולגרית. 12 מכניסים לתנור למשך 25 דקות, או עד שהביצה נוזלית במידה שאתם אוהבים אותה. לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם בתאבון |