1 מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים, חותכים לשמיניות ומניחים בסיר גדול מלא מים עם מלח (המליחות של המים צריכה להיות זהה לזו שאתם מעוניינים להעניק לתפוחי האדמה). כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 30 דקות. תפוחי האדמה צריכים להגיע לרמת רכות כזו שסכין חדה תפלח אותם בקלות אך לא תפורר אותם. 2. מסננים את תפוחי האדמה, מחזירים לסיר ומאדים את שאריות המים מעל להבה נמוכה. מתבלים, מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה. משטחים על מגש או תבנית ומניחים לפירה להצטנן. 3. מפזרים מעט קמח על משטח העבודה, לוקחים מלוא חופניים מהפירה ויוצרים נקניקים, עגולים ומאורכים, בעובי כ-3 סנטימטרים. פורסים את הנקניקים לפרוסות של 3-4 ס"מ, ומניחים במגש מקומח קלות. 4. ממלאים שני שליש סיר בשמן ומחממים. 5. טורפים את הביצים בקערה עמוקה, ומפזרים את פירורי הלחם בצלחת גדולה. לוקחים קורקט קרוקט, טובלים היטב בביצה, מנערים, ומגלגלים בעדינות בפירורי הלחם. מנערים כדי להיפטר משאריות מיותרות ומניחים על משטח נקי. 6. כשכל הקרוקטים מוכנים, מצופים ויפים, מטגנים אותם בשמן שחומם מראש. הטיגון אמור לקחת 3-4 דקות, והקרוקטים אמורים להשתזף היטב, לקבל גוון זהוב ולהפוך פריכים. 7. מוצאים את הקרוקטים מהסיר בעזרת כף מחוררת, מנערים ומניחים על נייר סופג. מגישים מיד.
שימו לב: אין סיבה מיוחדת שהפירה לקרוקטים יהיה טרי, כך שאם נתקעתם עם פירה מאתמול, הוא יכול לשמש לכם בסיס נפלא וחסכוני.