מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

איך מכינים שטוחים בבית?

שטוחים ביתיים ובריאים יותר ב-2 גרסאות: אחת רגילה, ואחת ללא גלוטן וסוכר. מעכשיו אפשר להכין לבד את נשנושי הבייגלה האלו

|קולינריא| פורסם15:29
שטוחים של קולינריא (צילום: תמי בן דוד, קולינריא)
צילום: תמי בן דוד, קולינריא

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 400 גרם קמח (או 400 גרם קמח תמי לגרסה נטולת גלוטן)
  • ¼ כפית שמרים יבשים
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כף סוכר (או 1 כף דקסטרוז / סוכר פירות / סוכר קנים לגרסה נטולת סוכר)
  • 3 כפות שמן זית
  • ½3 כוסות (840 מ"ל) מים
  • 2 כפיות מלח

לזרייה

  • שומשום / זעתר / מלח

אופן ההכנה:

1מניחים במעבד מזון את המים, השמן, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה והשמרים ומעבדים במהירות לקבלת בלילה אחידה.

2מעבירים את הבלילה לשקית זילוף בעלת צנתר צר (לזילוף קרם) ומזלפים טבעות קטנות על נייר אפייה. מפזרים שומשום, מלח או זעתר לפי הטעם.

3אופים בחום גבוה של 200 מעלות למשך 22 דקות עד השחמה קלה.

4מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון לקוח מהבלוגקולינריא

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il