1 מניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה בכלי עמיד למיקרו ומבשלים אותם כ-17 דקות. במידה והם עדיין קשים מוסיפים עוד 2-3 דקות בישול. בזמן שתפוחי האדמה במיקרו מכינים את הרוטב.
2 מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים אותם כ-5 דקות. מערבבים ומוסיפים את הסוכר, הבזיליקום, התבלינים והמים. מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה.
3 כשתפוחי האדמה מוכנים, מחזיקים אותם על מגבת נקייה ומקלפים אותם בזהירות בעודם חמים. לא נותנים להם להתקרר ומיד מגררים אותם בפומפייה (או מעבירים אותם דרך המכשיר לפירה). מוסיפים את תרד, ריקוטה וביצה אחת ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה הנוספת ומערבבים שוב (עדיף לערבב את הביצים אחת אחת, ולא במכה). מוסיפים גם קמח (מתחילים עם 3 כוסות ואם צריך מוסיפים עוד), פרמזן ומלח.
4 לשים את הבצק בעדינות ולא יותר מידי, אם מרגיש שחסר לו מעט קמח אז מוסיפים כף אחת בכל פעם (אפשר להוסיף עד 4 כוסות קמח).
5 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן (אפשר גם לוותר על הצנתר אם אין לכם). לוחצים בכל פעם מעט תערובת אל סיר עם מים רותחים (מנתקים אותה מהשק בעזרת סכין חדה). מבשלים את הניוקי כ-2 דקות עד שהם צפים. אלו שצפים מוציאים למסננת בעזרת כף מחוררת.
6 מעבירים את הניוקי לצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!