קראק פאי של חן
חומרים (לרינג או תבנית טארט מתפרקת 24 ס"מ):
לתחתית:
75 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
60 גרם סוכר דמררה
חצי כפית מלח
1 ביצה L
כפית מחית וניל
75 גרם שיבולת שועל שלמה
70 גרם קמח לבן
רבע כפית אבקת אפייה
מעט קינמון
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
100 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום כהה
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה מומסת
80 מ”ל שמנת 38%
4 חלמונים
כפית מחית וניל
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מכינים את התחתית: מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה רכה, סוכר ומלח עד מרקם קרמי.
3. מוסיפים ביצה ומחית וניל עד איחוד מלא. מוסיפים את שאר החומרים היבשים (שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, קינמון) עד לקבלת גושי בצק אחידים.
4. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה ודקה יחסית. אופים כ-20 דקות. אחרי שהבצק מתקרר לחלוטין (אפשר לעזור לו בחצי שעה הקפאה), מפוררים אותו לפירורים דקים (ידנית או במעבד מזון).
5. מוסיפים לפירורים את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה במרקם חולי. מסדרים את הבצק בתחתית התבנית ומהדקים היטב (אם מכינים ברינג - עדיף לעטוף את הרינג בנייר אפיה ונייר כסף שהמלית לא תצא). מעבירים להקפאה קצרה.
6. מכינים את המלית: טורפים בקערה סוכר לבן וחום, חמאה מומסת ומלח. מוסיפים שמנת, חלמונים ווניל עד לקבלת מרקם אחיד.
7. מוציאים מההקפאה את התחתית, יוצקים מעליה את המלית על התחתית ומיישרים.
8. אופים חצי שעה על חום של 170 מעלות. אחרי חצי שעה מורידים את החום ל-150 מעלות ואופים עוד 10-15 דקות (עד שהמלית שחומה מאוד, אבל עדיין רכה וזזה במרכז).
9. לפני הגשה בוזקים אבקת סוכר, מערבבים שמנת חמוצה, יוגורט ושמנת 38% ומגישים לצד כפית גדושה מהקרם.
* לפני הגשה מומלץ לתת לטארט להתקרר בטמפרטורת החדר.

בורקס בשר של רוני
חומרים:
חבילת בצק עלים
חצי קילו בשר טחון
2 שיני שום כתושות
כפית כמון
חצי כפית בהרט
חצי כפית ראס אל חנות
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות סלט חצילים בטעם כבד (המרכיב הסודי)
ביצה טרופה להברשה
שומשום
אופן הכנה:
1. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבשר הטחון.
2. מוסיפים את השום, את התבלינים ומערבבים. מוסיפים את החצילים, מערבבים היטב, מתקנים תיבול אם צריך ומניחים להצטננות.
3. אחרי שהתערובת מעט התקררה, פורסים את בצק העלים על גבי משטח עבודה, ממלאים אותו בתערובת הבשר וסוגרים היטב.
4. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים כ-20 דקות.

בתיאבון!
תגובות