1 מצטיידים בקוסקוסייר (סיר כפול מיוחד להכנת קוסקוס) ובנפה ייעודית. מרתיחים מים עם כף מלח בחלקו התחתון של סיר הקוסקוס (שומרים שהמים לא ייגעו בחלקו העליון של הסיר).
2 בקערה גדולה מערבבים היטב את הסולת עם כף מלח ושמן קנולה. מוסיפים בהדרגה כוס מים ומפוררים בין הידיים. מסננים דרך נפת הקוסקוס ומכניסים לחלקו העליון של סיר הקוסקוס לאידוי של שעה. בינתיים אפשר להכין את המרק (סעיף 5).
3 מחזירים את הקוסקוס המאודה לקערה ומוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים נוספות. מערבבים היטב, מכסים במגבת ומניחים ל-30 דקות. מרתיחים שוב את המים בסיר, מסננים את הקוסקוס דרך נפה ומחזירים לסיר לאידוי של 30 דקות נוספת.
4 לאחר האידוי מסננים את הקוסקוס בפעם השלישית והאחרונה דרך הנפה.
5 המרק: מבשלים את הכרעיים בסיר עם מים כ-30 דקות. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומוסיפים ירקות, עשבי תיבול וגרגירי חומוס. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
6 מגישים את הקוסקוס עם המרק.
לאתר של בל קפצן
>> סופ"ש חורפי? דאגנו לכם. הנה מלא מתכונים למרקים ביתיים
>> השף עודד סיידא בראיון על המשבר עם רושפלד