המצרכים (6 מנות):לבצק הקובה:
למילוי:
למרק:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: טוחנים את הקוואקר במעבד מזון עם להב מתכת או מרסקים בעזרת מוט בלנדר במהירות הגבוהה ביותר. מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה, מערבבים, שוטפים במים ומסננים. ממלאים שוב מים עד לכיסוי מלא, משרים כ-20 דקות (בזמן הזה אפשר להכין את המילוי) ומסננים (מניחים לטפטף כ-5 דקות). 2 המילוי: מחממים מחבת שטוחה ככל האפשר על להבה גבוהה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים קלות עד שהבשר מקבל צבע אפור. מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הכוסברה ומערבבים. מניחים לתערובת להתקרר לגמרי. 3 המרק: מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את קוביות הסלק והדלעת. מוסיפים את כל התבלינים ואת מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים מים וציר ומביאים לרתיחה. מבשלים חצי שעה על אש בינונית. 4 מכינים את הקובה. מקפידים לעבוד עם ידיים לחות, כדי שהבצק לא יידבק. לוקחים מעט בצק (בגודל של ביצה קטנה) ומגלגלים בין הידיים. יוצרים בו גומה ומגדילים אותה לאט לאט בעזרת האגודל, עד שנוצר מקום לכפית מלאה של מילוי. 5 ממלאים את הקובה, ומתחילים לסגור את הקצוות עד שהמילוי עטוף לחלוטין. מניחים את הכדור הממולא בצד וממשיכים הלאה, עד להשלמת כל הכדורים. 6 חצי שעה אחרי תחילת הרתיחה של המרק מנמיכים את האש, ומכניסים את הקובות בזהירות לתוך הסיר, אחד אחד מבלי שייגעו זה בזה. מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מבשלים 45 דקות נוספות, ומגישים. >> בשבוע שעבר הכנו פרגיות ממולאות
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל |