1 מטגנים את הבצל ואת הסלרי 5-10 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.
2 מוסיפים את הבשר, עצמות המוח, התבלינים (חוץ מהמלח), החומוס והעדשים, העגבניות המגוררות והמים.
3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יש לקפות את הקצף שמצטבר למעלה בעזרת כף מחוררת.
4 מוציאים את עצמות המוח לפני שיתפרקו ומבשלים כחצי שעה נוספת.
5 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.
6 מכינים רביכה: מערבבים את הקמח וכוס המים, ומוסיפים את מיץ הלימון והביצים. מערבבים היטב ושופכים לאט לאט לתוך הסיר, תוך כדי בחישה בכף עץ. מוסיפים את עצמות המוח והמלח ומבשלים עוד כ-1/2 שעה, תוך ערבוב מדי פעם. אם רוצים להוסיף אטריות, עושים את זה עכשיו.
7 מוזגים לקערות מרק ומגישים חם עם רבע לימון והרבה לחם טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!