1 לנזיד: משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ל-24 שעות. מסננים, שוטפים ומבשלים במים טריים כשעה וחצי עד שהגרגירים רכים.
2. שומרים גם את מי הבישול. חותכים דלעת לקוביות, משמנים בשמן זית וצולים בתנור חם (200 מעלות) כ-20 דקות.
3. מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה עמוקה. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את הדלעת, החומוס (עם המים) וציר העוף ומביאים לרתיחה.
5. לכדורי הבשר: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומוסיפים לסיר המרק, מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה.
6. לקישוט: מקפיצים במחבת גרעיני דלעת עם שמן זית, סוכר חום ופפריקה עד להזהבה קלה.
7. מוזגים את המרק לצלחות ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת המסוכרים.