1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מסדרים את קוביות הירקות הכתומים בתבנית אפייה (או שתיים, אם צריך), זולפים מעל חצי מכמות שמן הזית ומתבלים בעלי התימין, מלח ופלפל.
2 אופים בערך 40 דקות, עד שהירקות מתרככים ומתחילים להשחים בקצוות.
3 מחממים 3 כוסות מים בסיר, מוסיפים את הירקות הצלויים ומביאים לרתיחה. מתחילים לטחון את המרק בבלנדר ידני, ותוך כדי מוסיפים עוד מים ושמן זית לקבלת מרקם חלק.
4 טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד עם זרעי הדלעת ומעט יוגורט או קרם קוקוס, אם רוצים.
לבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר הכנו מרק אפונה משגע עם קישואים ונענע