מרק צמחוני לקוסקוסלא משנה אם קיץ או חורף, אם אנחנו רוצים לחוות את השבת עד הסוף אנחנו חייבים שהיא תכלול קערה של קוסקוס עם מרק טוב, עם חומוסים והכל. הקסם הוא שרק לאחרונה גילינו שהגרסה הכי טובה למרק הזה היא בכלל צמחונית
אורלי פלאי-ברונשטיין
| mako אוכל
| פורסם 16/12/21 09:32
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
|
גרגירי החומוס מעניקים למרק מרקם סמיך וטעם נפלא. אפשר להכין מרק צמחוני וליהנות מחלבון מושלם ומזין בזכות החיבור בין גרגירי החומוס לקוסקוס, או להוסיף חלקי עוף טריים או קוביות בשר שבושלו מראש. זאת הגרסה הצמחונית, ואנחנו מתים עליה בדיוק כמו שהיא. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים למשך לילה. 2 מסננים את החומוס ממי ההשריה ומבשלים בסיר עם שפע של מים טריים כשעה אחרי רתיחה ראשונית, או עד לריכוך. שומרים להמשך. לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא 3 מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר גדול עם שמן כ-5 דקות, להזהבה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים עד שהמרכיבים צבועים יפה בתבלינים. 4 יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. 5 מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-45 דקות. 6 מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עוד רבע שעה, או עד שכל הירקות רכים. 7 מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. |