מקרונה בְּקְנָקֶשׁ או מקרונה סחונה היא גרסת עניים למינסטרונה האיטלקית, מינוס הירקות, כלומר מרק עגבניות עם פחמימה מנחמת. הערה חשובה: אם מחסלים את כל הסיר בפעם אחת – בשלו את הפסטה בתוך סיר המרק. אם לא – בשלו אותה בנפרד ואת מי הבישול המעומלנים הוסיפו לסיר. ככה לא תאבדו את הסמיכות שמעניקה הפסטה, אבל תוכלו לאכול מן המרק הזה גם אחרי כמה שעות או ביום המחרת. אגב, יש כמה גרסאות נוספות למרק הזה, ולכל אחת מהן שם משלה: עם סולת זאת חַסְוָה, עם פתיתים עגולים וקטנים זאת מְחַמְסָה, ועם אורז יסמין זה אורז מְסַכִּי. אם אתם בעניין של תוספת ערכים תזונתיים, אפשר גם קצת עדשים ירוקות או כתומות, ואז מוסיפים אותן עם המים, ומבשלים עד שהן כמעט רכות ואז מוסיפים את הפסטה. אפשר לעשות אותו דבר עם גרגירי חומוס (מאריך משמעותית את זמן הבישול) או עם קוביות גזר טרי, קישוא או שעועית ירוקה, ואז באמת מתקרבים למינסטרונה. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 בסיר גדול ועמוק מטגנים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את הפלפל, הסלרי וכנפי העוף. מטגנים הכל יחד עד שהבצל הופך שקוף. 2 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והעדשים השטופות. ממשיכים לטגן עוד מעט, ומוסיפים מים רותחים עד גובה שני שליש הסיר. 3 ממליחים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים במרק את הכוסברה (ככה, שלמה. אפשר גם לקצוץ, אבל ממש לא חייבים), ונותנים למרק להתבשל 30 דקות. 4 טועמים שוב. המרק צריך להיות מעט מלוח – הפסטה תגנוב את המליחות אחר כך – והעדשים רכות כמעט לגמרי. לפני שמוסיפים את הפסטה אפשר להוציא את עלי הכוסברה, הסלרי והפלפל (אם הוספתם קטניות אחרות או ירקות – בשלו עד שהם רכים כמעט לגמרי, והביאו בחשבון את זמן הבישול של הפסטה). 5 מוסיפים את הפסטה, מבשלים עד דרגת אל דנטה ומגישים מיד. >> המתכון באדיבות הבלוג יאללה תנוחי בתיאבון :) |