1 מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים את הבצל הקצוץ.
2 מוסיפים את הגזר ומאדים עד שמתרכך.
3 מוסיפים את הסלרי ומאדים עד שמתרכך.
4 מוסיפים שתי כוסות מים ומאדים עוד 10 דקות.
5 מוסיפים את הגריסים, מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי.
6 מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומביאים לרתיחה.
7 מנמיכים את האש לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. הגריסים אוהבים לשתות מים ומתנפחים. אם אתם רואים שהמרק הופך לנזיד, מומלץ להוסיף חצי כוס מים ולערבב. מגישים עם עירית קצוצה.