מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק גריסים

מרק הקרופניק המעולה של אמא, עם גזרים, תפוחי אדמה ועיטור של עירית קצוצה

|mako| פורסם12:38
מרק גריסים קרופניק (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • כוס וחצי גריסי פנינה

  • 4 גזרים מקולפים ומגוררים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 4-5 גבעולי סלרי נקיים וחתוכים לפרוסות (בלי העלים)
  • בצל בינוני מקולף וקצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גס
  • אבקת קארי לתיבול (לפי הטעם)
  • קינמון (לא יותר מדי)
  • כמון מזרחי (לא יותר מדי)
  • מעט שמן זית לאידוי
  • עירית קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים את הבצל הקצוץ.

2מוסיפים את הגזר ומאדים עד שמתרכך.

3מוסיפים את הסלרי ומאדים עד שמתרכך.

4מוסיפים שתי כוסות מים ומאדים עוד 10 דקות.

5מוסיפים את הגריסים, מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי.

6מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומביאים לרתיחה.

7מנמיכים את האש לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. הגריסים אוהבים לשתות מים ומתנפחים. אם אתם רואים שהמרק הופך לנזיד, מומלץ להוסיף חצי כוס מים ולערבב. מגישים עם עירית קצוצה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il