1 בווק עם מעט שמן חם, מטגנים את הבצלים, פלפל חריף, גמבה ואת הגזרים המגורדים. מוסיפים מעט צימוקים, אגוזי מלך, קינמון, מעט זרעי כוסברה טחונים וגרידת לימון, ומתבלים במלח לפי הטעם. מטגנים עד להזהבה ומורידים מהאש.
2 במחבת נפרדת, מחממים שמן לטיגון בעומק 2 ס"מ. מטגנים על אש גבוהה את נתחוני העוף ומתבלים בפפריקה, כורכום, אגוז מוסקט ועלה הדפנה. ממשיכים לטגן עוד מספר דקות ומסננים את השמן. (שומרים מעט מהשמן בצד להרטבת התערובת בהמשך).
3 מוסיפים את העוף למחבת עם הירקות, מערבבים ומוסיפים את הענבים הטריים.
4 מורחים את עלי הפילו בחמאה ומניחים אותם אחד על גבי השני.
5 מתיזים על הבצק בצידו החיצוני מעט מתערובת הסוכר, הקקאו והקינמון על מנת ליצור פסים מעט כהים בבצק. מחלקים את עלי הפילו כך שיהיה אפשר לקפלם לצורות פרחים. ממלאים כל חתיכה בתערובת וסוגרים מלמעלה.
6 מורחים היטב את הפרחים המוכנים בחמאה ואופים בתנור חם על 200 מעלות למשך 25 דקות, עד להשחמה.
7 מוציאים ומקשטים באבקת סוכר ומעט עלי מנטה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה