1 קוצצים בצל ומגררים גס את שני הגזרים שמיועדים לבסיס.
2 קוצצים שום ואת ענפי הסלרי ושומרים בצד את העלים שבראש הענפים.
3 קולפים את כל הירקות הנותרים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בקערה.
4 קוצצים את הפטרוזיליה יחד עם עלי הסלרי ששמרנו ומוסיפים חצי מהכמות לקערת הירקות. את השאר שומרים בקערית נפרדת.
5 מניחים בסיר את הבצל והגזר המגורר. מוסיפים 3 כפות שמן ומאדים על להבה בינונית במשך 5-6 דקות עד שהגזר מתחיל להזהיב. מערבבים מדי פעם ומגרדים את תחתית הסיר כדי שהגזר לא ידבק.
6 מוסיפים סלרי ושום וממשיכים לאדות 3 דקות נוספות תוך ערבוב.
7 מוסיפים את הירקות והפטרוזיליה שבקערה ומוסיפים מים קרים לכיסוי הירקות ועוד קצת. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
8 מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 25 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את העלים הקצוצים שנשארו, וגם מלח ופלפל. מכסים את הסיר ומניחים לחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!