1 מטגנים בסיר את הבצל, הכרשה, הסלרי, הגזר והשום עד שהבצל נעשה שקוף, בערך 10 דקות. בוחשים מדי פעם.
2 מוסיפים את הסלק החתוך וחצי מרצועות הכרוב, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות, ואז מוסיפים את שאר רצועות הכרוב.
3 מבשלים 20-30 דקות נוספות, עד שכל הירקות מתרככים. מוסיפים את החומץ, מיץ הלימון והסילאן, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
* אם רוצים, אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני למרקם חלק. תוך כדי הטחינה מוסיפים 3 כפות שמן זית, לקבלת מרקם חלק וקרמי.
>> בקרו בבלוג של עז תלם
>> בשבוע שעבר הכנו מרק כרובית מצוין ב-4 מרכיבים