מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מרקים

מרק עדשים ירוקות ואטריות

יש ימים שדורשים מרק סמיך במיוחד, ואם אפשר שתהיה בו גם פסטה זה בכלל ניצחון. מרק העדשים הזה, של רחלי קרוט המלכה, מתאים בדיוק לימים האלה, ובינינו - היום לגמרי יום כזה

|מגזין שופרסל| פורסם07:53
מרק עדשים ירוקות ואטריות (צילום: רחלי קרוט)
צילום: רחלי קרוט

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול קלוף, קצוץ לקוביות קטנות
  • 6 שיני שום קלופות, קצוצת לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים לקוביות קטנות
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • שלושת רבעי כפית בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית אבקת שום
  • חצי כפית זרעי כמון (לא חובה)
  • חצי כוס פסטה קצרה

אופן ההכנה:

1משרים את העדשים בהרבה מים כחצי שעה.

2מחממים בסיר בינוני-גדול שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שום וסלרי עד ריכוך.

3מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.

4מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים.

5מוסיפים כ-2 וחצי ליטר מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 35 דקות או עד שהעדשים רכות מאוד.

6מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. מדי פעם מערבבים.

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il