1 בסיר גדול וכבד מחממים את החמאה עם השמן ומטגנים את הבצלים על אש בינונית עד שהם מתקרמלים ומקבלים גוון חום עמוק. מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות נוספות.
2 במחבת יבשה קולים את הקמח כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את הבירה ואת ציר המרק או המים ומערבבים.
4 מתבלים במלח, פלפל, סוכר ותימין. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5 לפני ההגשה, מפזרים מוצרלה, פרמזן ועלי תימין על פרוסות הבאגט וקולים בתנור במצב גריל עד שהגבינות מזהיבות מעט.
6 מגישים חם.
* רוצים לדעת איך מכינים ציר ירקות שיהיה לכם לפעם הבאה? זרקו לסיר גזרים, בצלים, סלרי, כרישה, עלי דפנה ופלפל אנגלי, הוסיפו מים כיסוי ובשלו 45 דקות.
לבלוג של בל קפצן
>> פאי פירות יבשים מפוצץ בדברים טובים
>> והנה מתכון למרק חומוס וירקות חורפי שיחמם אתכם כמו שצריך