
מרק ירקות לקוסקוסגם בלי בשר אפשר להרים מנת קוסקוס לתפארת. תראו את זו, של המאסטר שף שלנו - עמוסה בכל טוב, טעימה וסמיכה. עכשיו אנחנו מוכנים לחורף![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
הקוסקוס – תבשיל גרגירי סולת שעובר תהליך התפחה באמצעות אידוי – הוא אחד המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הצפון אפריקאי. כמה וכמה עדות נאבקות על הקרדיט להמצאתו, אבל זכות הראשונים נתונה, ככל הנראה, לטוניסאים. במהלך ביקור במרוקו הסביר לי שף מקומי שהשילוב של גרגירי הסולת התפוחים עם מרק ירקות מקורו דווקא במרוקו. עוד הוא סיפר לי שהם נוהגים להגיש גם גרסה חלבית לקוסקוס, בתוספת חמאה ושמנת. זו הגרסה נטולת הבשר שלי. המצרכים :
אופן ההכנה:1מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול ורחב. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, הגזר, הבצל והחומוס ומבשלים כ-40 דקות, עד שהירקות מתרככים. 2מוציאים את הארטישוק הירושלמי, טוחנים במעבד מזון (הוא יסמיך לנו את המרק) ומחזירים לסיר. 3מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד לקבלת מרק עשיר. 4מגישים על מצע של קוסקוס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |