1 מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים.
2 מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם.
3 מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
4 מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק).
5 מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם.
6 גיוון: לא משליכים את הפטוטרת, אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.