מרק בצל עם גבינת פקורינוהמרק הזה הוא כנראה הדרך הכי טעימה להשיג את השיק הצרפתי שתמיד רציתם: קלאסיקה אמיתית בדמות מרק בצל עם יין, קרוטונים וגבינה מבעבעת מעל. במקור מדובר בגבינת גרוייר, כאן הפקורינו עושה או-לה-לה של עבודה
שי לי ליפא
| מחלבות גד
| פורסם 30/11/16 07:29
צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר, מחלבות גד
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 ממיסים חמאה בסיר רחב בעל תחתית עבה. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו על להבה נמוכה כ-30 דקות עד שהוא מקבל גוון חום עמוק (חשוב לעשות זאת בסבלנות כדי לא לשרוף את הבצל). 2 מוסיפים יין ומצמצמים אותו כמעט לגמרי. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. 3 מוסיפים מרק ומערבבים עד שהנוזל מגיע שוב לרתיחה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. 4 מחממים תנור למצב גריל. 5 יוצקים מרק לכלים עמוקים וחסיני חום כמעט עד הקצה. מניחים מעל שכבת קרוטונים שיגיעו בדיוק עד לסף הכלי ועליהם פרוסות פקורינו (לא נורא אם הגבינה בורחת קצת משולי הכלי. זה נמס וזה טעים). 6 משחימים את הגבינה בתנור כ-5 דקות עד שהיא נמסה ומשחימה מעט. מגישים מייד. >> ספרו לנו על הגבינה שהופכת אתכם למאסטרים ותוכלו לזכות בפרס |