1 מחממים בסיר שמן זית ומאדים את הבצל והשומר כ-5 דקות עד ריכוך. מוסיפים גזר וסלרי ומאדים 5 דקות נוספות.
2 מוסיפים רסק, מערבבים ומוסיפים עגבניות משומרות, עשבי תיבול, סוכר מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים נוזל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
3 בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור במצב גריל.
4 קורעים חתיכות מהלחם ומסדרים אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעט שמן זית וזורים מלח. מכניסים לתנור למספר דקות, עד שהקרוטונים משחימים ומתייבשים.
כ-5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את החומוס למרק ומערבבים.
* להגשה, מוזגים מרק ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה וקרוטונים.
>> בשבוע שעבר הכנו כאן לחם סודי אירי מעולה ללא לישה והתפחה
>> והנה כל קינוחי החורף הצרפתיים שאתם צריכים להכיר