1 משרים את השעועית במים למשך לילה ואת העדשים לשעתיים. מסננים.
2 מחממים בסיר גדול את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והעגבניות, מכסים ומאדים על להבה קטנה במשך 10 דקות.
3 מוסיפים לסיר את השעועית והעדשים, מתבלים בפלפל ובשני סוגי הפפריקה ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 3 שעות.
4 ממליחים ומשהים 10 דקות. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק למרקם חלק ואחיד. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בעיטור נענע מיובשת מפוררת.
המתכון פורסם לראשונה במרץ 2009