1 משרים למשך הלילה את גרגרי החומוס במים עם כפית מחוקה של סודה לשתייה. מסננים ושוטפים היטב.
2. מבשלים את החומוס בסיר מלא כמעט עד סופו במים (ללא מלח, שגורם לקטניות להתקשות) עד שהוא מתרכך – עניין של שעה וחצי בערך.
3. קצת לפני שהחומוס מוכן, מבשלים את הפסטה, שתי דקות פחות מהרשום על האריזה, ומסננים.
4. קוצצים את הפנצ'טה ומקפיצים במעט שמן זית יחד עם עלה המרווה, הרוזמרין, הפלפל החריף והעירית במשך שבע דקות.
5. לנקניק המוקפץ מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים כעשר דקות נוספות.
6. כשהחומוס מוכן מסירים מהאש, מוסיפים את הפסטה ואת תערובת הנקניק והעגבניות, מערבבים ומבשלים שתי דקות נוספות.
את המרק אפשר לאכול חם או קר.