1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומתחילים בטיגון עדין של הבצל הקצוץ והסלרי. כשהבצל נהיה שקוף מתבלים בפלפל גרוס.
2 מנמיכים את האש ומוסיפים את העוף החתוך עם העצם. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות.
3 מוסיפים את המים ומבשלים שעה אחת על להבה בינונית.
4 מוציאים את העוף (טיפ: העוף המכובס יכול לשמש אותנו לארוחה אחרת. אני אוהב לצלות אותו בתנור על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות).
5 בשלב הזה מסננים את המרק מהקצף שהצטבר כתוצאה מהחלבון שמפריש העוף (אפשר גם לקפות בעזרת כף או מסננת קטנה) וממשיכים לבשל על אש נמוכה.
6 מוסיפים את רצועות חזה העוף ומתבלים במלח לפי הצורך. מכסים שוב, ומבשלים 10-12 דקות, עד שחזה העוף מוכן לאכילה ומקבל צבע לבן.
7 בינתיים מקפיצים את האטריות במחבת ללא שמן 2-3 דקות, עד שהן מזהיבות מעט (ההקפצה תמנע מהאטריות להתפורר במהלך הבישול).
8 מוסיפים את האטריות למרק, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהאש. לפני ההגשה בודקים טעמים ומתבלים במידת הצורך.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!