1 מכניסים את הבשר עם מעט מים לסיר לחץ או לסיר רגיל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ זה ייקח בערך 30 דקות מרגע הרתיחה, ובסיר רגיל כשעתיים.
2 מוציאים את הבשר מהנוזלים, ומסננים.
3 מחממים מעט שמן בסיר גדול, ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
4 מוסיפים את הבשר המבושל, את כל הירקות, את גרגירי החומוס ואת העדשים ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב.
5 מוסיפים את כל התבלינים וממשיכים לטגן עוד כדקה תוך ערבוב.
6 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים מים עד לשלושת רבעי מגובה הסיר, ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים את מיץ הלימון, עשבי התיבול והתרד ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לפחות שעה, עד שהירקות והקטניות מתרככים.
8 כשהמרק מוכן, זה הזמן להסמיך אותו מעט: מוציאים מהמרק 2 מצקות של נוזלים ומעבירים לצלחת עמוקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שאין גושים בכלל. מוסיפים את תכולת הצלחת בחזרה למרק דרך מסננת, ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט. מוסיפים את האטריות המבושלות, מערבבים ומכבים את האש.
המתכון עלה לראשונה ב-mako גרין בינואר 2023