1 בסיר בינוני "מטגנים" את הבצל ללא שמן - מוסיפים מעט מלח, ואז הוא מגיר את הנוזלים שלו, מתרכך והופך שקוף (זה לוקח כ-5 דקות). מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת.
2 מוסיפים את הבטטה, הדלורית והגזר ומטגנים עוד שתי דקות.
3 מוסיפים את העדשים והאמרנט ומכסים במים עד כס"מ אחד מעל קו הירקות. מתבלים.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25 דקות או עד שהגזר רך.
5 מסירים מהאש ותוך כדי בחישה מוסיפים כף של שמן זית.
6 טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם אחיד, ומתקנים את התיבול.
7 מגישים עם קוביות של סלק מאודה במקום קרוטונים.