מרק ארטישוק ירושלמי עם כרישה וכרוביתמרק פשוט, קל וטעים מתוך ספר מתכוני מרקים של בני סיידא. מדובר במרק סופר קרמי ועשיר שמחוזק בחמאה מומסת ושמנת, כרישות, תפוחי אדמה, ארטישוק ירושלמי וכרובית. את הכל מרסקים במוט בלנדר והתוצאה מושלמת
בני סיידא
| מרק חם, הוצאת מודן
| פורסם 21/12/23 11:50
![]()
יח``צ: דניה ויינר
|
המצרכים :ל-8 מנות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 ממיסים בסיר בינוני את החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את כל הירקות פרט לכרובית ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. 2 מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות, עד שכל הירקות מתרככים. 3 במקביל מבשלים את הכרובית במים מומלחים במשך 10 דקות עד שהיא מתרככת, אבל לא יתר על המידה. מסננים. 4 מרסקים את המרק במוט ריסוק, מוסיפים את השמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. 5 לפני ההגשה מוסיפים את הכרובית למרק ומחממים יחד. מחלקים למנות, זורים מעל את הגבינה המגוררת ומגישים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|